Våre kurs

Ta en titt på vårE KURS

Timer for barn

Danselek 3-5 år

Det første møtet med danseundervisning. Bevisstgjøring av kroppen. Rytmelek og improvisasjon. Barna lærer enkle sammensatte små danser. Gjennom dansen øver vi koordinasjon og balanse. Hopp og sprett og mye moro i småbarns-tempo.

Barnedans 4-7 år

En time med futt og fres. Små sammensatte danser etter både barne-pop musikk og litt klassisk musikk. Vi introduserer elementer fra klassisk ballett. Rosa-faktoren pleier å være høy på disse timene. Og dansegleden står i fokus.

Showjazz

Basert på elementær jazzballett. Vi starter med en god oppvarming, jobber med isolasjonsøvelser og tøyer godt ut. Sammensatte trinnsekvenser og dansekombinasjoner. Treningen gir både styrke, smidighet, balanse, rytme, koordinasjon og kondisjon. Dette er en time med mye fart og danseglede.

Jazz/Hip Hop

I denne timen jobber vi med både stilen i Hip Hop og med grunntrinnene fra Jazzen. Musikken vi bruker er røff og tøff og er hentet fra kjente filmer og tv serier. Koordinasjon, rytme, styrke, og danseglede er viktig i denne timen.

Klassisk ballett for barn

Grunntrening i klassisk ballett. Vi har delt undervisningen inn i 6-9 år, 8-10 år og 11-14 år. Musikalitet, eleganse og hvordan plassere kroppen er viktige elementer vi jobber med i disse timene. Barna blir kjent med den klassiske musikken og dens spennende og fantasifulle verden. Vi tilbyr tåspiss undervisning for elever som har trent klassisk en stund, fra 11-12 års alder. PS. Pedagogen må godkjenne at eleven er sterk nok i foten til å begynne på tåspiss.

Pre-point

Pre-point er en forberedende time til klassisk ballett med tåspiss. I denne timen vil vi fokusere på styrke og tøying av føtter for riktig utgangspunkt til tåspiss arbeid. Elevene må ha balletterfaring for å følge denne timen. Denne timen bør kombineres med klassisk. Vi bruker tåspiss-sko på deler av timen.

Tåspissteknikk

En time hvor vi bruker tåspiss-sko hele timen. Her er det mye jobbing med teknikk. Man bør i utgangspunktet ha gått på Tåspissteknikk før man går videre til Klassisk 11-14 år m/tåspiss.

Timer for ungdom - gutter og jenter

Klassisk ballett

Vi har tilbud fra nybegynnere til videregående nivå 1,2 og 3. I Klassisk ballett er det grunntreningen, som kreves i alle typer dans, som stå i fokus. Musikalitet, eleganse, tekniske danseferdigheter og holdninger er ting vi jobber med i timene. Vi anbefaler alle å danse klassisk

Moderne

For deg som har danset litt fra før og er interessert i det eksperimentelle og kreative. I timene jobber vi mye med teknikk, dynamikk, pust og store bevegelser. Musikken er ofte stemnings full, nytenkende og spennende.

Jazz

Vi har tilbud fra nybegynnere til videregående. Nivå 1, 2,3 og 4. Jazz er veldig populært. Det er en spennende, energisk og allsidig danseform. Vi jobber med teknikk, dynamikk, bevegelighet og danseglede. Jazztimene holder et høyt tempo til fengende rytmer fra mange forskjellige musikk sjangere.

Jazz/Musical

I jazz/musical leker vi litt med skuespilleren i deg. Vi jobber med utrykk, miming og det å tørre å stå på en scene. Musikken vi bruker er fra kjente og mindre kjente musicaler og filmer. Klassene inneholder litt teknikk trening, men du bør ta andre klasser i tillegg. Dette er en klasse med mye show og moro.

Hip Hop/Streetdance

Hip Hop/Street er en utfordrende, morsom, rask, og røff danseform. Vi jobber med koordinasjon, musikalitet, styrke og stil. Timene holder et høyt tempo og passer for alle som liker å danse til Hip Hop, funk og R´n´B musikk.

Musicaldans 4

For deg som har danset mye. Klassen er teknisk vanskelig og du bør også like å leve deg inn i ulike roller. Vi vil jobbe med karaktersko, og anbefaler hælhøydene 6,4-7,5 (vi vil gjerne at alle elevene har svarte sko). Timen holder et høyt tempo med mye koreografi og fokus på formidlingsevne og danseglede

Time for Voksne

Showjazz

Dette er timen for deg som vil ha et morsomt avbrekk i hverdagen. Timen har base i jazz-sjangeren, men vi henter inspirasjon fra flere andre danseformer som f.eks. musikal-dans og kanskje til og med litt hip hop. Vi jobber med teknikk, dynamikk, bevegelighet og danseglede. Dette er en energisk og allsidig time som passer for alle med et smil på lur.

Nivå beskrivelse

 • Nivå 1

  Timer for deg som er nybegynner til litt øvet. Vi går rolig gjennom trinn og danser og øver på den grunnleggende danseteknikken.

 • Nivå 2

  Timer for deg som har danset en del og som kjenner til den grunnleggende danseteknikken. Vi går fortere frem og setter høyere krav til ferdighets nivået.

 • Nivå 3

  Timer for deg som har danset mye. Her må du ha meget gode tekniske ferdigheter for å mestre øvelsene og dansene. Vi hjelper deg med å finne ditt nivå.

 • Nivå 4

  Vårt høyeste nivå. Her må eleven ha danset mye, samt ha høye tekniske ferdigheter.

 • dresskode

  Barnepartier (Danselek, Barnedans): Ballettsko/myksko, tights og drakt og gjerne et skjørt. Gutta bruker innesko, joggebukse og t-skjorte.

 • Klassisk ballett

  Hvite eller lyserosa ballettsko, tights og ballettdrakt. Håret skal være satt opp.

 • Moderne

  Danser barbeint eller på sokker. Tights eller shorts, singlet, t-skjorte eller drakt.

 • Hip Hop

  Innesko, løse og bevegelige klær.

 • Jazz/Showjazz

  Sorte ballettsko eller jazzsko. Tights, jazzzbukse eller shorts. Singlet, t-skjorte eller drakt